Vi vill uppmana er makthavare att våga öppna upp med andra berättelser än vita cis-mäns och skapa utrymme för fler perspektiv och möjligheter! Vi vill se större spridning och variation på och bakom våra musikalscener i Sverige. Vi eftersträvar fler komplexa, drivande och icke-stereotypa roller för kvinnor!

För varje verk ni sätter upp som har en man i huvudrollen – sätt upp ett verk med en kvinna i huvudrollen.

För varje verk som ni sätter upp som har flera manliga huvudroller – sätt upp ett verk med flera kvinnliga huvudroller.

För varje verk ni sätter upp med flerdimensionella mansporträtt – sätt upp ett verk med flerdimensionella kvinnoporträtt.

För varje verk ni sätter upp med en manlig regissör – sätt upp ett verk med en kvinnlig regissör.

För varje verk ni sätter upp skrivet av en man – sätt upp ett verk skrivet av en kvinna.

För varje verk ni sätter upp med en manlig musikaliskt ansvarig – sätt upp ett verk men en kvinnlig musikaliskt ansvarig.

Varje gång ni funderar på att sätta upp ett verk med fyra män i huvudrollerna som är tuffa, roliga, snygga, hjältemodiga, busiga, skurkaktiga, galna, tjocka, högljudda, unga, heterosexuella, homosexuella, farliga och med åtta kvinnor i bakgrunden som är sexiga och stödjande – SÄTT INTE UPP DET VERKET eller byt några av huvudrollerna till kvinnor och ändra karaktären på rollerna i ensemblen.

Varje gång ni funderar på att sätta upp ett verk med fyra kvinnor i huvudrollerna som är tuffa, roliga, elaka, hjältemodiga, busiga, skurkaktiga, galna, tjocka, högljudda, svåra, lätta, sexiga, osexiga, rasifierade, vita, homosexuella, heterosexuella, transpersoner och 10 personer i ensemblen som också är allt det där – GÖR DET!

Bakgrund

Till arbetstagarna